Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το έθιμο του ''Σταυρού'' από τον Σύλλογο Κωσταραζινών Θεσ/νίκης ''Ο Σταυρός''. (Φωτορεπορτάζ)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Κωσταραζινών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε το έθιμο του ''Σταυρού''.

Το Kostarazi24 ήταν εκεί!


Τα μέλη του Συλλόγου, αφού πρώτα παρευρέθηκαν στην αρτοκλασία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χαλκέων, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Βοϊακής Εστίας και πραγματοποίησαν το έθιμο. 

''Νούνος'', ήταν ο συνταξιούχος δάσκαλος Νικόλαος Τομόπουλος, ο οποίος πρόσφερε εδέσματα στους παρευρισκομένους ακολουθώντας το έθιμο, ενώ ο φετινός τυχερός που πήρε το κομμάτι με το Σταυρό, ήταν ο Τσιολάκας Δημήτριος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο γνωστός ιατροδικαστής και τοξικολόγος Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος κατάγεται από το Κωσταράζι. 

Ο κύριος Τσούγκας, βραβεύτηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου Ζωή Τόλιου, για τη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Ο γνωστός ιατροδικαστής με τη σειρά του, ευχαρίστησε το Σύλλογο και τόνισε την αξία της οικογένειας ως θεσμό στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και την κρίση των αξιών (θρησκεία, γλώσσα, ιστορία) στην εποχή μας.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στάθης Πελαγίδης, η σύζυγος του οποίου είναι από το Κωσταράζι και χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας, την αξία της συνέχισης του εθίμου του Σταυρού προς ανάμνηση της συνένωσης του Κωσταραζίου.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε μετά από σχετική πρόσκληση και η εκπαιδευτικός Όλγα Γεωργοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τον Σύλλογο Κωσταραζινών, εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κωσταραζίου, για την οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών του σχολείου.

Μεταξύ άλλων, όπως κάθε χρόνο, βραβεύτηκαν με επαίνους και βιβλία, οι Κωσταραζινοί επιτυχόντες της σχολικής χρονιάς 2011-2012 στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τέλος, ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ:


Η πρόεδρος του Συλλόγου Κωσταραζινών Θεσ/νίκης, Τόλιου Ζωή.
Η βράβευση του κου Τσούγκα από την πρόεδρο του Συλλόγου.

O ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. κύριος Πελαγίδης

Η εκπαιδευτικός Γεωργοπούλου Όλγα, εξέφρασε ευχές και ευχαριστίες για τις δωρεές του Συλλόγου.


Τα μέλη του Συλλόγου Κωσταραζινών Θεσσαλονίκης ''Ο Σταυρός''.