Από σήμερα, μία νέα ενότητα στο Kostarazi24... To ιστολόγιό μας, θα σας παρουσιάζει παραδοσιακές συνταγές του Κωσταραζίου!
Δείτε την συνταγή...
Υλικά
1 λίτρο νερό
Μισό κιλό καλαμποκάλευρο
Αλάτι
Δυο κουτάλια λίγδα
Ζάχαρη
Εκτέλεση
1) Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι.
2) Όταν αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα έως ότου το μείγμα μας χυλώσει και απομακρύνουμε από την φωτιά.
3) Στην συνέχεια, σε ένα τηγάνι καίμε τα δυο κουτάλια λίγδα και αφού ''κάψει'', το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ξανά ανακατεύουμε καλά.
2) Όταν αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα έως ότου το μείγμα μας χυλώσει και απομακρύνουμε από την φωτιά.
3) Στην συνέχεια, σε ένα τηγάνι καίμε τα δυο κουτάλια λίγδα και αφού ''κάψει'', το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ξανά ανακατεύουμε καλά.
Συμβουλή: Σερβίρετε κουταλιές-κουταλιές με πετιμέζι, ζάχαρη ή μελί.
Καλή σας όρεξη!