Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μαρινάδες για τα ψησίματα της... Τσικνοπέμπτης!

Τσικνοπέμπτη αύριο και το Κostarazi24 με τη βοήθεια του dietup.gr, σας παρουσιάζει τέσσερις μαρινάδες για χοιρινό... για ένα τέλειο ψήσιμο!



Αφήστε τις μπριζόλες για τουλάχιστον 6 ώρες μέσα στη μαρινάδα ώστε να πάρουν τις μυρωδιές της μαρινάδας και να μαλακώσει το κρέας (υλικά για 3-4 μέτριες μπριζόλες).

Μαρινάδα με κρασί και κόλιανδρο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Μαρινάδα με πορτοκάλι και μέλι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαρινάδα με μπύρα και κρεμμύδι
1 ποτήρι μπύρα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Μαρινάδα με ρίγανη και μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Kαι μία δικής μας έμπνευσης...:

Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα και λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι (εφόσον δεν είναι κερωμένο)
πιπέρι
αλάτι 
μπόλικη ρίγανη