Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η απάντηση του Δημήτρη Σαββόπουλου: “Δεν τίθεται θέμα αργίας, θα δικαιωθώ”.


Για τα δημοσιεύματα τοπικών Μ.Μ.Ε.  που καταγγέλλουν ότι επίκειται θέμα αργίας του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλου, για μια πρωτόδικη απόφαση που έλαβε χώρα στο  πρωτοδικείο Καστοριάς το Νοέμβριο του 2012, ο κ Σαββόπουλος, εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή, δεν τίθεται θέμα αργίας από τα καθήκοντα του.


 Η  απόφαση ήταν λάθος...

«Είναι μια πρωτόδικη απόφαση η οποία είναι σεβαστή από πλευράς μου», ήταν τα πρώτα λόγια του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως σαν απόφαση ήταν λάθος.

 «Θέλω να τονίσω για μια ακόμα φορά, ότι τιμωρήθηκα από το πρωτοδικείο της Καστοριάς για μια υπόθεση του 1997, όπου τότε από μια επιτροπή απαλλοτρίωσης, από τη διεύθυνση Γεωργίας μοιράστηκε ένα οικόπεδο 160τ.μ. διά του δύο και το 2011 μετά από 14 χρόνια, υπήρχε καταγγελία από κάποιους πολίτες ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία αυτή.  Το δικαστήριο πρωτόδικα θεώρησε ότι προκλήθηκε ζημία στο δημόσιο, ότι δεν έγινε καμία ενέργεια από την διεύθυνση γεωργίας από πλευράς περιφερειάρχη», εξήγησε ο αντιπεριφερειάχης, υποστηρίζοντας παράλληλα έχει εμπιστοσύνη στα Ελληνικά δικαστήρια και το εφετείο και η προσφυγή θα γίνει στις 18 Ιουνίου.

«Πιστεύω ότι θα δικαιωθώ» τόνισε, εξηγώντας παράλληλα για την απερισκεψία του να πάει στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. 

« Επαναλαμβάνω, είναι μια απόφαση της επιτροπής απαλλοτρίωσης. Απλώς οι καιροί είναι δύσκολοι, είχα πάει χωρίς δικηγόρο και το δικαστήριο πρωτόδικα με τιμώρησε με 10μήνες φυλακή για ένα πλημμέλημα. Προσέφυγα στο εφετείο και εντός δύο μηνών περιμένω την απόφαση», πρόσθεσε ο κ. Σαββόπουλος για να καταλήξει υπεραμυνόμενος τη θέση του «Δεν τίθεται θέμα αργίας του Αντιπεριφερειάρχη, έχοντας εμπιστοσύνη στις αποφάσεις του δικαστηρίου, σύντομα θα δικαιωθώ και θα απαλλαχτώ από αυτή την πρωτόδικη κατηγορία».

Πηγή: fouit.gr