Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Τα 5 ωραιότερα cocktail από... τσίπουρο!

IMG_0100-640x400


Το Kostarazi24 βρήκε και αναδημοσιεύει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση του fouit.gr με πέντε coctail από... τσίπουρο!


Με την ευγενική βοήθεια των Γιάννη και Παναγιώτη Ραπτέα από το beach bar Πάραλος, επιμένουμε ελληνικά και σας προτείνουμε πέντε δροσερά, εντυπωσιακά κοκτέιλ και απεριτίφ με βάση το τσίπουρο. Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, γρήγορα κι εύκολα!


 CHILLY PEACH MARTINI


Βάζουμε σε ένα σέικερ 1 δόση τσίπουρο με τσίλι *, 2 δόσεις φρέσκο χυμό ροδάκινο ή πούλμπα ροδάκινου, 1κ.γλ. μαύρη ζάχαρη και πάγο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι του μαρτίνι το οποίο έχουμε πρώτα γαρνίρει στα χείλη με μαύρη ζάχαρη. Πρόκειται για ένα μοναδικό απεριτίφ. Είναι γλυκό και συνάμα καυτερό, τόσο όσο… Αξίζει να το δοκιμάσετε.


 

AGOURINIA


Βάζουμε ½ lime σε ψηλό ποτήρι, 1 κ.σ λευκή ζάχαρη και πατάμε λίγο με γουδάκι για να λιώσει το lime και να ανακατευτεί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε  1 δόση τσίπουρο με αγγούρι* και 4, 5 φέτες φρεσκοκομμένο αγγούρι, τριμμένο πάγο και τελειώνουμε με σόδα. Αυτό το κοκτέιλ είναι τόσο δροσερό που αισθάνεσαι ότι μπορείς να τα πιείς τρία τρία. Μην το κάνετε, «βαράει» ασύλληπτα.

 

ΤΡΕΛΗ ΡΟΔΙΑ

IMG_0058

Βάζουμε ½ lime σε ψηλό ποτήρι, 1 κ.σ λευκή ζάχαρη και πατάμε λίγο με γουδί για να λιώσει το lime και να ανακατευτεί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε 1 δόση τσίπουρο με ρόδι* , τριμμένο πάγο και τελειώνουμε με σόδα. Επίσης πολύ δροσερό κοκτέιλ με έντονη την γλυκόπικρη γεύση του ροδιού.

 

ΡΑΚΟΚΤΕΪΛ

IMG_0076

Βάζουμε 1 δόση ρακόμελο σε ψηλό ποτήρι. Προσθέτουμε ½ lime, 1 κ.γ λευκή ζάχαρη και πατάμε λίγο με γουδί για να ανακατευτούν. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο, ½ πορτοκάλι κομμένο σε 6 κομμάτια και τελειώνουμε με σόδα. Η γεύση του πορτοκαλιού, πραγματικά, απογειώνει το ρακόμελο.

 

ROSEMARY MARTINI

IMG_0090

Βάζουμε 1 δόση τσίπουρο με δενδρολίβανο* και 1 δόση dry martini σε ποτήρι του μαρτίνι. Γαρνίρουμε με ένα κλαράκι δενδρολίβανο. Πολύ ιδιαίτερο και δυνατό απεριτίφ που, όμως, συνηθίζεται εύκολα. Αν ο Τζέιμς Μποντ ήταν Έλληνας, είναι σίγουρο πως, αυτό θα ήταν το ποτό του.

*Για να φτιάξετε τσίπουρο με ρόδι, αγγούρι, δενδρολίβανο ή τσίλι τοποθετείτε σε μια μεγάλη γυάλα όσο τσίπουρο θέλετε και ρίχνετε μέσα μπόλικο φρέσκο ρόδι ή αγγούρι ή δενδρολίβανο ή τσίλι πιπερίτσες. Αφήνετε το τσίπουρο να «τραβήξει», τουλάχιστον μια βδομάδα, και μετά το χρησιμοποιείτε.

Φωτογραφίες: Στράτος Σαραντέας