Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Η Κωσταραζινή συνταγή της ημέρας - Λαγγίτες για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας. (Φωτό)

Ανήμερα ή και την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας συνηθίζετε... στο Κωσταράζι οι νοικοκυρές να φτιάχνουν τις παραδοσιακές λαγγίτες.


Όταν ξεκινούσαν την παρασκευή τους την πρώτη λαγγίτα που έψηναν την πρόσφεραν στα ζώα για το καλό...

Αυτή είναι και η συνταγή της παρασκευής τους:

Υλικά

60 γρ. μαγιά

1 κιλό ζεστό νερό αλεύρι (όσο πάρει)

1 ½ κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι λάδι για τηγάνι, ζάχαρη

 Εκτέλεση 

1) Σε ένα μπολ λιώνουμε καλά με το χέρι σε λίγο ζεστό νερό τη μαγιά. 

2) Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε ζεστό νερό και αλεύρι εναλλάξ, ανακατεύουμε  με ξύλινη κουτάλα για να μη σβωλιάσει. 

3) Αφού το ανακατέψουμε καλά κάνουμε ένα ελαφρύ χυλό (να πέφτει από το κουτάλι). 

4) Το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτες σε ζεστό μέρος για μια εως μιάμιση ώρα. 

5) Σε καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα φλυτζανάκι του καφέ το χυλό και όταν ροδίσουν καλά τις γυρίζουμε και τέλος τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με ζάχαρη.


Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες!!!