Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Όταν οι Poll του Τουρνά, αφιέρωναν σε Καστοριανή παρέα στην συναυλία του Λυκαβηττού το 1991. (Βίντεο)

Οι Poll υπήρξαν μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1971 από τους Κώστα Τουρνά, Robert Williams, Σταύρο Λογαρίδη και Κώστα Παπαιωάννου...

Ένα χρόνο αργότερα, με την προσθήκη στα φωνητικά της Νάσιας Σανδη, και στα τύμπανα του Κώστα Παπαιωάννου μέλους μέχρι τότε των «Cinquetti», το συγκρότημα ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο κλαμπ «Ελατήριο».

Η πρώτη τους δουλειά που θα καταγραφεί σε δίσκο 45 στροφών με τίτλο «Άνθρωπε Αγάπα»,αναδεικνύεται σε χρόνο ρεκόρ σε ύμνο για την νεολαία! Παράλληλα, ακολουθεί και η εμφάνιση του εξαιρετικού ομότιτλου LP τους.

Μετά από δυο καταπληκτικές συναυλίες τους στον «Ορφέα» των Αθηνών, και στο Παλαί Ντε σπορ της Θεσσαλονίκης, το 72 το συγκρότημα θα πάρει μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της συμπρωτεύουσας με το τραγούδι «Μολυβιές Φωτογραφίες».

Το δεύτερο LP τους που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, θεωρήθηκε συγκριτικά «κατώτερο» από το «εμπνευσμένο» ντεμπούτο τους. Πολύ μεγάλες επιτυχίες, ήταν επίσης, το "Έλα, ήλιε μου", "Η γενιά μας", "Αετοί" κ.α.

Στα τέλη της ίδιας χρονιάς, και ενώ το συγκρότημα ακολουθούσε ανοδική πορεία, τα μέλη του θα ανακοινώσουν εντελώς ξαφνικά την διάλυση των POLL αφού είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται προσωπικές τους επιθυμίες για «σόλο καριέρα». 

Έτσι οι POLL διαλύθηκαν, αφήνοντας τον κόσμο τους με πολλά ερωτηματικά.

Οι POLL θα ξανασμίξουν τον Σεπτέμβρη του 1991 και πάλι στον Λυκαβηττό, σε ακόμα μια μεγαλειώδη συναυλία, η οποία θα ηχογραφηθεί και αυτή. 

Εκεί θα βρεθεί και μια παρέα Καστοριανών που θα ταξιδέψει έως την Αθήνα για την μοναδική  αυτή συναυλία. Δια στόματος Τουρνά θα τους αφιερώσουν μπροστά σε χιλιάδες κόσμο το ''Στην πηγή μια κοπέλα''.

Ακούστε το τραγούδι με την αφιέρωση: