Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τι γίνεται με το θέμα του χαρακτηρισμού του Κωσταραζίου ως μαρτυρικού χωριού;

Στις 31 Ιανουαρίου 2014, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, συγκροτήθηκε Επιτροπή για τον χαρακτηρισμό πόλεων και χωριών ως μαρτυρικών.


Έργο της Επιτροπής ήταν η εξέταση των σχετικών αιτημάτων και η υποβολή αιτιολογημένης πρότασης για το χαρακτηρισμό ως μαρτυρικών των πόλεων και χωριών που επλήγησαν από τις  δυνάμεις κατοχής την περίοδο 1941-1944.

Μάλιστα, η  επιτροπή θα έπρεπε να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014 και να υποβάλλει τη σχετική πρότασή της.

Το Κostarazi24 ήρθε σε επικοινωνία με την γραμματέα της Επιτροπής Ελευθερία Καμπόλη, υπάλληλο του Τμήματος Αποκέντρωσης της Διεύθυνσης Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία μας ενημέρωσε πως λόγω του ανασχηματισμού, θα πρέπει να ενημερωθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια οι φορείς οι οποίοι υπέβαλαν αρμοδίως τα αιτήματα χαρακτηρισμού, θα λάβουν γνώση για την απόφαση χαρακτηρισμού ή μη της πόλης ή το χωριού ως μαρτυρικού.

Να θυμίσουμε πως έπειτα από ενέργειες του Κostarazi24, κινητοποιήθηκε ο δήμος Άργους Ορεστικού και αν και μόλις λίγες ημέρες πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή του αιτήματος μαζί με τα ιστορικά στοιχεία, οι αρμόδιες υπηρεσίες έστειλαν το αίτημα για χαρακτηρισμό του Κωσταραζίου ως μαρτυρικού χωριού.

Δείτε σχετικά ΕΔΩ