Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Studio DOREMI... Ένας από τους 13 πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του Κωσταραζίου!!!

[IMGP0004%255B2%255D.jpg]
Θα χρειαστεί να γυρίσουμε αρκετά πίσω, για να μπορέσουμε να μπούμε στο κλίμα του άρθρου που αρχίζει να ξετυλίγεται.


Συγκεκριμένα θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην δεκαετία του 80 εκεί όπου τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. 


Δεν υπήρχαν ιδιωτικά κανάλια, κινητά τηλέφωνα, ιντερνέτ και όλα αυτά που σήμερα σαν σκοπό έχουν την αποξένωση και την απομόνωση της κοινωνίας μας. Εκείνα τα χρόνια, οι διαπροσωπικές σχέσεις κυριαρχούσαν στις κοινωνίες μας, πολύ πιο κοντά ο ένας με τον άλλο και η επικοινωνία κορυφαία. 

Η γούνα πήγαινε πολύ καλά και το κάθε χωριό είχε αρκετά εργαστήρια, μέσα στα οποία εργαζόντουσαν αρκετά άτομα και είχαν την ανάγκη εκτός από τον μεταξύ τους διάλογο, να ακούσουν και μουσική μέσα από το ραδιόφωνο.

Εκείνη την εποχή λοιπόν, μεσουρανούσαν στην Καστοριά, αλλά και γενικότερα σε όλη την χώρα, οι πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί! 

Να φανταστείτε, πως μόνο στο Κωσταράζι αριθμούσαμε 13 πειρατικούς!!!

Οι αφιερώσεις παίρνανε και δίνανε... ''δυο γκριζοπράσινα ματάκια χαρίζουν με extra love σε μια πονεμένη καρδούλα ''. Οι εκπομπές ατελείωτες και φυσικά υπήρχαν και τα τυχερά μας, που ήταν οι γνωριμίες που κάναμε με τις κοπέλες που άκουγαν τον πειρατικό!


''Κούλα... μεγάλο καλόπαιδο ο Κυριάκος''

Το  studio DOREMI άρχισε να εκπέμπει στα μέσα του 1984 και ιδρυτές ήμασταν τρεις καλοί φίλοι (εγώ, ο Δημήτρης και ο Παντελής). Το πρόγραμμα ποικίλο και οι αφιερώσεις αναπόσπαστο κομμάτι. 

Για την μέτρηση της ακροαματικότητας είχαμε τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που επιτυγχάναμε σε κάθε εκπομπή, δεν κάνω λόγο για το τι συνέβαινε όταν είχαμε μεγάλο αριθμό. Φυσικά όταν είχαμε τηλεφωνήματα εκτός νομού... γινόταν το έλα να δεις.

Μέχρι να μπούμε στο νόημα και να μάθουμε πως ακριβώς λειτουργούν τα μηχανήματα, δεχθήκαμε την βοήθεια των παλαιοτέρων πειρατών, που πρόθυμα μας δείξανε τα μυστικά και μας μύησαν στον υπέροχο κόσμο των εκπομπών (Γιάννης ΡΟΖ, Νίκος GENERAL). 

Στην αρχή... γιατί μετά ο Δημήτρης έμαθε να λύνει και να δένει ένα  ΕL 504 με κλειστά τα μάτια.

Μάλιστα ήμασταν και πρωτοποριακοί για την εποχή, μιας και το 1987 κάναμε κοινοπραξία με το Studio Captain και βγάλαμε στον αέρα το ΡΑΔΙΟ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ, για μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στα ερτζιανά και να δυναμώσουμε απέναντι σε μεγαθήρια πειρατικούς, να έχουμε ποικιλία τραγουδιών και φυσικά αύξηση ισχύος! 

Εκεί είχαμε το νέο απόκτημα μας, που για την εποχή ήταν το κορυφαίο, 6146 - el84.

Από εκείνη την εποχή όμως, έως και σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά, μερικοί από τους  πειρατές άνοιξαν ιδιωτικά ραδιόφωνα κάνοντας το χόμπι τους επάγγελμα, μερικοί άλλοι, ασχολήθηκαν με τα vhf και τα βραχέα, μερικοί κάναμε blogs και κάποιοι άλλοι δεν έχουν καμιά πλέον επαφή με το θέμα! 

Όμως, οι εικόνες εκείνης της εποχής ζουν ολοζώντανες στο μυαλό μας!


Γράφει o ΑpolnaBoss στο apolnarama.blogspot.gr