Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων στον νομό Καστοριάς για το τριήμερο.

Πολλές και καθιερωμένες εκδηλώσεις – Πού να πρωτοπάει κανείς!


ΚΕΦΑΛΑΡΙ:
Διήμερες εκδηλώσεις ενόψει του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής την Παρασκευή 25 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πλατεία του χωριού με τα ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ και το Σάββατο 26 Ιουλίου γλέντι με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΡΑΚΙ.


ΖΟΥΖΟΥΛΗ:
ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΟΥΖΟΥΛΙΩΤΩΝ
Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014
Η ορχήστρα του Ντίμτσου Παναγιώτη θα μας διασκεδάσει με ηπειρώτικους και χάλκινους ήχους.

Στο τραγούδι θα είναι οι: Θανάσης Αλουγδέλης και Θύμιος Γογκίδης.
Το ποντιακό πρόγραμμα θα πλαισιώσει στη λύρα και στο τραγούδι ο Νίκος Γρηγοριάδης.
Θα γίνει παρουσίαση του χορευτικού τμήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού και του ΠΑΟΚ Κωσταραζίου “ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ”.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014
Τη βραδιά θα πλαισιώσει η ορχήστρα του Ευαγγέλου Κώστα και στο τραγούδι θα είναι οι: Καρακώστας Δημήτρης και Αδάμου Στέργιος.
Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του χορευτικού τμήματος του Μικρασιατικού Συλλόγου η “ΚΥΖΙΚΟΣ”
και του μεγάλου χορευτικού τμήματος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών.


ΠΕΥΚΟ:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκιωτών ¨ Η Αγία Παρασκευή ¨ πραγματοποιεί εκδηλώσεις ενόψει του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής προστάτιδας του Χωριού κατά το ακόλουθο πρόγραμμα :

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου και ώρα 19:00 εσπερινό στο Ιερό Ναό του χωριού και Ώρα 21:00 παραδοσιακό γλέντι με δημοτικό και λαϊκό ρεπερτόριο από τον Καστοριανό καλλιτέχνη Νικόλαο Αριανο.

ΕΠΤΑΧΩΡΙ:
Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος των Απανταχού Επταχωριτών (ΦΣΑΕ) πραγματοποιεί διήμερες εκδηλώσεις ενόψει του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής προστάτιδας του Χωριού και κατά το ακόλουθο πρόγραμμα :
Την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Ιουλίου και ώρα 21:00 γλέντι στην πλατεία του χωριού. 



ΚΥΨΕΛΗ:
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυψέλης ¨Η Αγία Παρασκευή¨ πραγματοποιεί διήμερες εκδηλώσεις την Παρασκευή 25 Ιουλίου και το Σάββατο 26 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πλατεία της Κυψέλης


ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού ¨Η Καλλιθέα¨ πραγματοποιεί διήμερες εκδηλώσεις για την εορτή της πολιούχου Αγίας Παρασκευής την Παρασκευή 25 Ιουλίου και το Σάββατο 26 Ιουλίου, ώρα έναρξης 21:30 στο χώρο της εμποροπανήγυρης με ποντιακή μουσική και άλλα ακούσματα.


ΦΩΤΕΙΝΗ:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτεινής πραγματοποιεί διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ¨Φωτεινη Καλοκαίρι 2014¨ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φωτεινής την Παρασκευή 25 Ιουλίου και το Σάββατο 26 Ιουλίου.



ΜΑΝΙΑΚΟΙ
Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μανιάκων πραγματοποιεί τριήμερες εκδηλώσεις από την Παρασκευή 25 Ιουλίου έως και την Κυριακή 27 Ιουλίου, ενόψει του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, στο πέτρινο Δημοτικού Σχολείου.



ΙΕΡΟΠΗΓΗ:
ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Παρασκευή με τον Κώστα Σμόλικα στο κλαρίνο και τους Φώτη Τράσια και Χρήστο Πότση στο τραγούδι.
Θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Βλάχων νομού Θεσπρωτίας.


Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο 26 Ιουλίου.
Το πρωί, ανήμερα του εορτασμού της προστάτιδας του χωριού Θεία λειτουργία στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής και περιφορά σε όλο το χωριό της αγίας εικόνας.
Θα παρατεθεί στη συνέχεια γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους το ξακουστό βλάχικο στιφάδο του γάμου προσφορά της εκκλησίας.


Το βράδυ γλεντάμε και πάλι με τον Βαγγέλη Μάτσια στο κλαρίνο και τον Χατζάρα Δημήτρη και Αλέξη Τσίπη στο τραγούδι. Θα χορέψει ο σύλλογος Καλοχωρίου Λάρισας.




ΚΑΣΤΟΡΙΑ:
Οργάνωση Ποντίων Ν. Καστοριάς ¨Ο Εύξεινος Πόντος

ΠΑΡΑΚΑΘ το Σάββατο 26 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.


ΚΑΣΤΟΡΙΑ:
Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΖΑΡΙ
12η Γιορτή Ψαριού στην Πλατεία Απόζαρι


ΚΟΡΕΣΤΙΑ – ΝΕΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ:
Ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Κορεστίων την Κυριακή 27 Ιουλίου και ώρα 21:00 διοργανώνει τον ετήσιο χορό στο προαύλιο χώρο του σχολείου του Νέου Οικισμού Κορεστίων και γλέντι με ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ