Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Δείτε πώς θα βρείτε τον ΕΝΦΙΑ στο taxisnet. (Oδηγίες)

-Kαι προσοχή: Αν η σύζυγος έχει δικούς της κωδικούς, έχει και ξεχωριστά ειδοποιητήρια κι εκκαθαριστικά !
-Πώς θα δείτε αν βγήκε η ειδοποίηση σας για τον ΕΝΦΙΑ (το παλιό "χαράτσι της ΔΕΗ")
-Πώς θα τυπώσετε το εκκαθαριστικό και την ειδοποίηση πληρωμής φόρου:




Nα ξεκινήσουμε με χιούμορ


Ξεκίνησαν να εμφανίζονται στο σύστημα Taxis τα ποσά του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τον Ενιαίο φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων του 2014.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, λόγω του όγκου των δεδομένων –οι υπόχρεοι είναι περισσότεροι από 6,4 εκατομμύρια- η ανάρτηση γίνεται σταδιακά.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια εγκύκλιος της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου η οποία περιγράφει τη διαδικασία για τη διόρθωση των λαθώς ενώ εμπεριέχει και παραδείγματα.

Ένας τρόπος για να πληροφορηθείτε τον φόρο που σας έχουν καταλογίσει είναι να μπείτε στο Taxis με τους κωδικούς πρόσβασης, να επιλέξετε την προσωποποιημένη πληροφόρηση και μετά την εντολή «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

Αν ανήκετε σε εφορία για την οποία έχουν ήδη ανέβει τα στοιχεία, θα μπορέσετε να δείτε το συνολικό ποσό του φόρου που σας έχουν καταλογίσει, την ταυτότητα οφειλής αλλά και τον συνολικό αριθμό των δόσεων. Δεν θα δείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ και την ειδοποίηση πληρωμής του φόρου καθώς αυτά τα έγγραφα (τα οποία θα μπορείτε να τυπώσετε) θα δημοσιευτούν στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και κάντε κλικ στο λογαριασμό σας για να συνδεθείτε με τους κωδικούς σας (τους οποίους πρέπει να έχετε κι εσείς και όχι μόνο ο λογιστής σας!!!) 

Πατήστε "προσωποποιημένη πληροφόρηση"


Πατήστε "Στοιχεία οφειλών Εκτός ρύθμισης"


Θα δείτε την εικόνα του ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις στο κάτω μέρος της σελίδας


αν έχετε webbanking, τυπώνετε την ταυτότητα οφειλής και πληρώνετε εύκολα -ενα φυσικά υπάρχει το χρήμα μετά από τόσες φοροεπιδρομές!

Ο ΕΝΦΙΑ αντικατέστησε το χαράτσι που πληρώναμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ και σε σχέση με το χαράτσι είναι μειωμένος κατά 15% περίπου.

Για να δείτε από πού προέρχεται η οφειλή και να εκτυπώστε το εκκαθαριστικό:

1) Πηγαίνετε στην εφαρμογή Περιουσιολογίου
https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/applications.htm



2) Πατήστε δηλώσεις περιουσιολογίου, είσοδος και μετά τα δύο πεδία με τα βέλη. Θα ανοίξει ένα αρχείο pdf το οποίο θα  εκτυπώσετε.
3) η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου είναι αυτή:

επιμέλεια: Σ. Γεωργιάδης, φοροτεχνικός


και να τελειώσουμε με χιούμορ

-στον πρώτο μου γιό τον λεβέντη, τον πολυαγαπημένο μου αφήνω, όλα μου τα μετρητά και τις καταθέσεις: 10.000 ευρώ.
-στην κόρη μου, που με φρόντισε μέχρι να πεθάνω, αφήνω τα χρυσαφικά και το αμάξι
-στον τελευταίο μου γιό, τον αχαϊρευτο, τον ανεπρόκοπο, τον άχρηστο, τον ακαμάτη, που δεν μου έδωσε ένα ποτήρι νερό να πιώ, αφήνω τις 15 πολυκατοικίες στην Τσιμισκή και τα 5.000 στρέμματα στη Λάρισα. Να δούμε πώς θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ο αχαϊρευτος !!!!