Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στις 25 Νοεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία για το ''χωριό'' του Άι-Βασίλη στη πόλη της Καστοριάς.

Τον θεσμό του χωριού του Άι - Βασίλη, αν και όχι απαραίτητα με αυτή την ονομασία, επιδιώκει να επαναφέρει η νέα δημοτική Αρχή Καστοριάς, μετά το περυσινό... ναυάγιο της διοργάνωσης που «κόλλησε» κάπου μεταξύ των γραναζιών της γραφειοκρατίας και της νομιμότητας, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η λειτουργία του.


Η νέα δημοτική Αρχή, ωστόσο, επιθυμεί να συνεχίσει τη διοργάνωση του θεσμού, προσπαθώντας να ξεπεράσει τις... σκοπέλους των προβλημάτων νομιμότητας και να λειτουργήσει φέτος το χωριό, χωρίς, όμως, να συμμετέχουν σε αυτό εμπορικού τύπου δράσεις.

Εν ολίγοις, σε συνεργασία με επιχειρηματίες ιδιώτες, θα λειτουργήσει στο χώρο του Πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας ένα μεγάλο λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και των αγαπημένο μικρών και μεγάλων παγοδρόμιο, χωρίς να υπάρχουν όμως  μέσα σε αυτό τα γνωστά «σπιτάκια» εμπορικού χαρακτήρα, που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στο παρελθόν.

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού, ήδη, βρίσκεται σε επαφή με επιχειρηματίες του χώρου, έτσι ώστε να στηθεί το χωριό, παίρνοντας και αξιολογώντας τις προσφορές τους, προκειμένου να καταλήξει σε κάποια πρόταση, η οποία θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο διεξαγωγής του θεσμού, όπως εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος, έως τις 25 Νοεμβρίου το χωριό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα σε θέση να λειτουργήσει, ενώ η ημερομηνία λήξης του έχει προγραμματιστεί για το τέλος των γιορτών.