Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ένα μεγάλο μπράβο!... Στο πλευρό των παιδιών των ειδικών σχολείων της Καστοριάς ο Α.Σ. Παναργειακός

Στις αίθουσες των ειδικών σχολείων του Άργους Ορεστικού και της Καστοριάς βρέθηκαν μέλη της διοίκησης του Α.Σ. Παναργειακού, προκειμένου να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τα παιδιά των δύο ειδικών σχολείων.  


Επίσης παραβρέθηκαν για να παραδώσουν το χρηματικό ποσό που κατάφερε ο σύλλογος του Α.Σ. Παναργειακού να συγκεντρώσει, από τα έσοδα του φιλικού αγώνα που διοργανώθηκε στη μνήμη του δασκάλου και διευθυντή των παιδιών Κυριάκου Πολυχρονίου.

Από την σύντομη επαφή με τα παιδιά,τους καθηγητές και τους γονείς των παιδιών, αυτό που αποκομίστηκε, ήταν ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος αυτών των παιδιών στην προσπάθειά τους να εξελιχθούν και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία, είναι η άγνοια του κοινωνικού περίγυρου που αφορά τις βασικές τους ανάγκες, αλλά και η ελλιπής κοινωνική πολιτική από πλευράς κράτους.

Η βασική ανάγκη όλων των παιδιών, περιγράφεται παραστατικά στο παρακάτω video. Το ποσό που διατέθηκε σε κάθε ένα σχολείο είναι 1050 ευρώ.

Η διοίκηση του Α.Σ.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ευχαριστεί θερμά τον κόσμο που στήριξε αυτή την προσπάθεια, τους παλαίμαχους παίχτες της Καστοριάς και του Παναργειακού, τον Δήμο Άργους Ορεστικού και Καστοριάς και την Ε.Π.Σ. Καστοριάς.