Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Λάπατα με αρνί...Το παραδοσιακό φαγητό του Κωσταραζίου για τη Κυριακή του Πάσχα. (Συνταγή)

Η Κωσταραζινή εκδοχή του φρικασέ...


Το παραδοσιακό φαγητό του Κωσταραζίου για τη Κυριακή του Πάσχα που σερβίρεται στο οικογενειακό τραπέζι εκείνη την ημέρα.

Υλικά :

2 κιλά αρνάκι σε μερίδες, (λίγο συκώτι αρνίσιο, προαιρετικά λίγη αντεριά)
1 κιλό λάπατα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ κουταλάκι πιπέρι κόκκινο γλυκό
½ κούπα χυμό ντομάτας
½ κούπα ελαιόλαδο
4 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

1) Πλένουμε το αρνί, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

2) Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λάπατα τα αφήνουμε να στραγγίσουν τα νερά τους.

3) Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια  με το συκώτι και τα έντερα ρίχνουμε κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι και στο τέλος προσθέτουμε τα λάπατα για να μαραθούν.

4) Σε ένα ταψί βάζουμε το κρέας απλώνουμε τα λάπατα, αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε τον ζωμό που έβρασε το κρέας και τον χυμό ντομάτας.

5) Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς μέχρι να πιει τα υγρά του και να ροδίσει το κρέας.

Συμβουλή ζεματάμε το συκώτι και τα έντερα με λίγο ξύδι και νερό, τα ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τα ψιλοκόβουμε και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια και το κόκκινο πιπέρι.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!