Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Η φωτογραφία της ημέρας.


Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος εάν στη θέση του Αδάμ ήταν ο... Σερραίος.



*Σύμφωνα με τη Βίβλο, όταν ο Θεός τοποθέτησε τους πρωτόπλαστους στον κήπο της Εδέμ, τους επέτρεψε να τραφούν από όλους τους καρπούς αυτού του κήπου, εκτός από τον καρπό του λεγόμενου δέντρου της Γνώσης του Καλού και του Κακού, το οποίο βρισκόταν στο κέντρο του Κήπου. 

Όμως ο όφις ο αρχαίος, δηλαδή ο διάβολος, που ήταν και αυτός εγκατεστημένος εκεί, παραπλάνησε την Εύα λέγοντας της ότι, τρώγοντας από αυτόν τον συκεκριμένο καρπό, θα μπορούσε και αυτή και ο Αδάμ να γίνουν παντοδύναμοι. Υποστήριξε ότι αυτός ήταν ο λόγος της απαγόρευσης από το Θεό να δοκιμάσουν τους καρπούς εκείνου του δέντρου. 

Έτσι η Εύα, παραπλανημένη από το φίδι, δάγκωσε και γεύτηκε την αμαρτία και παρότρυνε και τον Αδάμ. Αφού το γεύτηκε και ο Αδάμ, ο Θεός τους φώναξε να εμφανιστούν μπροστά του. Εκείνοι αρνήθηκαν λόγω της ντροπής που ένιωθαν επειδή ήταν γυμνοί, ντροπή που απέκτησαν όμως αφού έφαγαν από το απαγορευμένο δέντρο. 

Όταν ο Θεός ρώτησε, τότε η Εύα κατηγόρησε το φίδι και ο Αδάμ με τη σειρά του την Εύα, διαπράττοντας έτσι και δεύτερη αμαρτία, αφού δεν αναγνώρισαν τη συγχώρεση. 

Έτσι λοιπόν οργισμένος τους τιμώρησε, μαζί με το φίδι.