Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Καστοριά: Οι αποφάσεις των αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας – Ποιες ώρες θα κλείσουν οι δρόμοι.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Άργος Ορεστικό συμμετείχαν οι 9 συντονιστικές επιτροπές των αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας.


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ  ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Δημήτρης Μόσχος,  τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας με ομόφωνη απόφαση  δεν συμμετέχουν στο κάλεσμα  των μπλόκων των Τεμπών, γιατί αυτό δεν βοηθά στην ενότητα του αγώνα. 

Συντάσσονται  με τις αποφάσεις που πάρθηκαν  στη Νίκαια και την Σίνδο και με αυτές προχωρούν.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς συμμετείχαν οι 9 συντονιστικές επιτροπές των αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας. 

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών στα μπλόκα στο Τελωνείο Κρυσταλοπηγής, στο Τελωνείο της Νίκης, στο Αντίγονο στην περιοχή του Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στον Πολύμυλο,  την Αγία Κυριακή, τη Νεάπολη στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στον κόμβο του Άργους Ορεστικού στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στον ανατολικό κόμβο της πόλης των Γρεβενών και  στη Δεσκάτη στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Παραμένει σε ισχύ το υπάρχον  πρόγραμμα των αποκλεισμών των μπλόκων,  αλλά σε κάποια μπλόκα αυξάνονται οι ώρες  των αποκλεισμών. 
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε σήμερα Σάββατο, να  κλείσουν το μπλόκο της Καστοριάς, στον κόμβο του Άργους Ορεστικού από τις 12 μέχρι 1:30 το μεσημέρι και το απόγευμα 4:30 μέχρι 6.

Το μπλόκο στον  Πολύμυλο 1200-12:30, ενώ το μπλόκο στο  Αμύνταιο το μεσημέρι 12:00 με 2:00 και το απόγευμα  5:30 έως 8:30, στο Τελωνείο της Νίκης 12:00-2:00 το μεσημέρι  και 7:00 με 9:00 το βράδυ  και το  μπλόκο στο Τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής  το πρωί  10:00-12:00  και το απόγευμα 6:30 με 8:30. Τη Δευτέρα  τα μπλόκα θα έχουν το ίδιο ωράριο αποκλεισμών, εκτός από αυτό της Καστοριάς στον κόμβο του Άργους Ορεστικού που θα κλείσει  12 μεσημέρι με  4 το απόγευμα. 

Την  Κυριακή 2 το μεσημέρι  με 5 το απόγευμα ανοίγουν τα διόδια Πολύμυλου και όλα τα μπλόκα θα είναι ανοικτά, εκτός  από αυτά στα Τελωνεία. Την Τρίτη κάθε μπλόκο θα αποφασίσει ξεχωριστά.

Θεοδότα Τσιόπρα

ert.gr via fouit.gr