Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις βουτιές στην πισίνα.

  Οι βουτιές στην πισίνα μπορεί να είναι ότι πρέπει τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία, κρύβουν ώμος και κινδύνους. 

   Ας εξηγήσουμε τι πρέπει να προσέχουμε. 
 Μια πισίνα όση διασκέδαση προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τόσους μπελάδες μπορεί να φέρει στην υγεία μας αν δεν είναι καλά συντηρημένη. Τα μικρόβια κάνουν πάρτι αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα φάρμακα και κυρίως η σωστή δόση χλωρίου. Μπορεί να κολλήσει κάποια δερματοπάθεια ή κάποιους μύκητες ή κάτι που έχει να κάνει με την μετάδοση μέσο του νερού όταν κάποιος κολυμπήσει και δεν υπάρχει το απολυμαντικό μέσο (χημικό) για να καταπολεμήσει αυτό που υπάρχει μέσα στο νερό.
 Πριν μπείτε στην πισίνα θα πρέπει να δείτε το χρώμα του νερού θα πρέπει να είναι καθαρό και διαυγές, δεν θα πρέπει να είναι πράσινο θολό ή να φαίνετε κάποιο σημάδι έντονης βρομιάς μέσα στην πισίνα δεν κολυμπάμε. 
  Η σωστή συντήρηση μιας πισίνας πρέπει να γίνετε καθημερινά. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε εάν μυρίζει έντονα η μυρωδιά του χλωρίου δεν είναι κατ ανάγκη κακό, γιατί μπορεί να έχει γίνει υπερχλωρίωση για λόγους απολύμανσης από την προηγούμενη ή και την ίδια μέρα. 
  Ιδιαίτερη προσοχή στις πισίνες χρειάζονται τα παιδιά όχι μόνο για την αποφυγή μικροβίων αλλά και για ατυχήματα γιατί έχει παρατηρηθεί πολλές φορές τα παιδιά να χτυπάνε όχι μέσα στην πισίνα αλλά εξωτερικά αυτής στην προσπάθεια τους να τρέξουν για να πέσουν μέσα στην πισίνα κάνοντας βουτιές Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι ενήλικες θα πρέπει πάντα να επιβλέπουν τα παιδιά μέσα και έξω από το νερό της πισίνας.