Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

1972 - 2022... Καλό παράδεισο Αpolna.



Με όμορφες και ιδιαίτερες αναμνήσεις, όπως ιδιαίτερος ήταν και ο χαρακτήρας σου, σ’ αποχαιρετούμε σήμερα Δημήτρη Α. Αντωνάκη, Apolna Boss όπως υπέγραφες ή Apolnarama, όπως ο ίδιος είχες  καθιερώσει το προσωνύμιο σου τα τελευταία 20 χρόνια. 

Γιατί όλα ξεκίνησαν μέσα από το μπαρ του καφενείου σου και από εκεί το Κωσταράζι ''ταξίδεψε'' στα πέρατα του κόσμου.

Apolnarama σε αργκό Κωσταραζίου, που λίγοι μπορούν να καταλάβουν, αλλά μέσα από εσένα έγινε διάσημη αυτή η φράση. ''Απώλνα ράμμα'' στο πέταγμα του χαρταετού και την ανεμελιά,  ''απώλνα ράμμα'' για το αλφάδιασμα στο χτίσιμο και στην δημιουργία.

Μέσω του blog σου μάθαμε τι θα πει ανάρτηση, πως ανεβαίνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο και αργότερα, πως είναι να εκφωνείς μια ραδιοφωνική εκπομπή. Κι όλα αυτά μας τα έδωσες απλόχερα, χωρίς καμία καχυποψία, αλλά με περίσσεια χαρά. 

Στο Apolnarama γνωρίσαμε τον κόσμο του Blogger, αναρτήσαμε τα πρώτα μας άρθρα και φωτορεπορτάζ, για την κοινή μας ανιδιοτελή αγάπη, το Κωσταράζι και την προβολή του. 

Μέσα από τα ''σπλάχνα'' του Apolnarama, που πριν λίγες ημέρες γιόρτασε 14 χρόνια στον ''αέρα'', βγήκε το Kostarazi24 και δεν θα ξεχάσουμε τον ''πατέρα'' του blogging ολόκληρης της Καστοριάς.

Οι bloggerικοί μας δρόμοι μπορεί να χώρισαν, αλλά θέλαμε και μας επέτρεπες να ήμαστε εκεί σε κάθε νέο σου εγχείρημα και το Αpolnaradio ήταν γεγονός,  podcast το λέμε τώρα, αλλά εσύ το έκανες πρώτος όπως όλα!

Τραγική ειρωνεία; Τη στιγμή που βραβευόμασταν για την προσπάθεια μας μεσω του blogging να χαρακτηριστεί το Κωσταράζι ως Μαρτυρικό Χωριό, εσύ έφευγες...



Καλό παράδεισο Apolna...

10/06/72 - 09/04/22