Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Κωσταράζι - Πιλοτική πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Κώστα Ρίζου με απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Σε πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού Κώστα Ρίζου, δηλαδή του κεντρικού δρόμου που διασχίζει τα καταστήματα καφεστίασης προχωρά το τοπικό συμβούλιο, αρχής γενομένης την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Στην σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας Κωσταραζίου αναφέρεται:

Τίθεται πιλοτικά σε εφαρμογή η απόφαση δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άργους Ορεστικού με αριθμό 83/2022 και θέμα την περιοδική  πεζοδρόμηση του τμήματος του δρόμου μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου.

Το θέμα αυτό προέκυψε, διότι τις ημέρες όπως αυτές των εθνικών εορτών και των καλοκαιρινών μηνών, παρατηρείται αυξημένη συνύπαρξη κινούμενων και σταθμευμένων οχημάτων, πεζών και ποδηλατών(κυρίως παιδιών). 

Λαμβάνοντας υπόψιν πάντα και τις υψηλές ταχύτητες που κάποιοι δυστυχώς αναπτύσσουν εντός του οικισμού του Νέου Κωσταραζίου, προκύπτει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.

Το σημείο αυτό επίσης είναι πόλος έλξης των κατοίκων διότι εκεί εδρεύουν και λειτουργούν αρκετές επιχειρήσεις εστίασης.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια του κόσμου και την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων θα εφαρμοστεί πιλοτικά η απόφαση περιοδικής πεζοδρόμησης τις ώρες από τις 10:00π.μ. έως της 16:00μ.μ.

Πρώτα η ασφάλεια των παιδιών και των κατοίκων και μετά όλα τα άλλα.

Καλώ όλους τους συγχωριανούς να αγκαλιάσουν και να σεβαστούν την υπαριθμον:83/2022 απόφαση και Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης ΑΔΑ:Ψ4Θ8Ξ7-0ΣΜ.

Υ.Γ. Η Απόφαση αρχικά θα τεθεί πιλοτικά σε εφαρμογή ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 25η Μαρτίου και τις προαναφερθείσες ώρες εφόσον ο καιρός το επιτρέψει.


Για την Δημοτική Κοινότητα Νέου Κωσταραζίου

Με εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος

Βολογιάννης Ελευθέριος.