Άλλη μία
παραδοσιακή χειμωνιάτικη συνταγή του Κωσταραζίου.
Υλικά
5 πράσα
¼ της κούπας
ελαιόλαδο
1 κούπα
νερό
1φλιτσανακι
του καφέ κρασί
1 κουταλάκι
του γλυκού κόκκινο πιπέρι
3 κομμάτια
ντομάτα λιαστή
Αλάτι
Μυτιρίνα*
Εκτέλεση
1) Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, τα σκίζουμε
στα 4 και τα κόβουμε μακριά και όχι λεπτοκαμωμένα.
2) Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το κόκκινο πιπέρι και το αλεύρι και τσιγαρίζουμε τα πράσα, ''σβήνουμε'' με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το νερό.
3) Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του και λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την μυτιρίνα.
2) Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το κόκκινο πιπέρι και το αλεύρι και τσιγαρίζουμε τα πράσα, ''σβήνουμε'' με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το νερό.
3) Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του και λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την μυτιρίνα.
*άγριο θυμάρι
Καλή σας όρεξη!!!