Με αφορμή την αυριανή εορτή της Αγίας Βαρβάρας, σας παρουσιάζουμε μια παραδοσιακή συνταγή του Κωσταραζίου για την συγκεκριμένη ημέρα.
Έτσι λοιπόν, ανήμερα ή και την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας συνηθίζετε στο Κωσταράζι οι νοικοκυρές να φτιάχνουν τις παραδοσιακές λαγγίτες, ''Λαγγίτες της Βαρβάρας''.
Έτσι λοιπόν, ανήμερα ή και την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας συνηθίζετε στο Κωσταράζι οι νοικοκυρές να φτιάχνουν τις παραδοσιακές λαγγίτες, ''Λαγγίτες της Βαρβάρας''.
Όταν ξεκινούσαν την παρασκευή τους, την πρώτη λαγγίτα που έψηναν την πρόσφεραν στα ζώα για το καλό...
Αυτή είναι και η συνταγή της παρασκευής τους:
Υλικά
- 60 γρ. μαγιά
- 1 κιλό ζεστό νερό αλεύρι (όσο πάρει)
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι λάδι για τηγάνι, ζάχαρη
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ λιώνουμε καλά με το χέρι σε λίγο ζεστό νερό τη μαγιά.
2) Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε ζεστό νερό και αλεύρι εναλλάξ, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μη σβωλιάσει.
4) Το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτες σε ζεστό μέρος για μια εως μιάμιση ώρα.
5) Σε καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα φλυτζανάκι του καφέ το χυλό και όταν ροδίσουν καλά τις γυρίζουμε και τέλος τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με ζάχαρη.
Καλή όρεξη και Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες!!!