Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο Κωσταραζινός που δώρισε στο μουσείο του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, 101 βιντεοκασέτες με αγώνες του ΠΑΟK! (Φωτό)

Η δημιουργία του μουσείου της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, που θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, έχει ήδη ευαισθητοποιήσει πολύ κόσμο και αυτό που συνέβη το βράδυ τα Δευτέρας μόνο χαρά και συγκίνηση θα μπορούσε να μας προκαλέσει.


Ένας πολύ καλός φίλος, του ΠΑΟΚ πάνω από όλα, μέλος του ΑΣ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Eρασιτέχνη, ο Χάρης Μάλλιος, παρέδωσε στον Νίκο Σταυρόπουλο 101 κασέτες VHS με αγώνες του ΠΑΟΚ από τις δεκαετίες ’80 και ’90, από την πολύτιμη και ιδιαίτερα πλούσια συλλογή του, προκειμένου να αξιοποιηθούν από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. 

Παράλληλα, για τις ανάγκες του μουσείου, παραχωρήθηκαν 13 βιβλιοδετημένοι τόμοι του περιοδικού ΤΡΙΠΟΝΤΟ με θεματολογία που αφορά τον ΠΑΟΚ, αλλά και αναμνηστικά λάβαρα από την συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους τελικούς της Γενεύης και της Βιτόρια, αλλά και το Final Four της Αθήνας.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τον Χάρη Μάλλιο για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα, ενώ με την ευκαιρία ο Νίκος Σταυρόπουλος τόνισε: 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Χάρη Μάλλιο για την ευαισθητοποίησή του και το γεγονός ότι εμπιστεύτηκε στην ΚΑΕ το πολύτιμο αρχείο του, προκειμένου να αξιοποιηθεί και να δοθεί η δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει, να μάθει ή να θυμηθεί ένα μεγάλος μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ. 

Είναι πολύ σημαντική η κίνησή του, γιατί αποχωρίστηκε ένα μέρος της ζωής του, πράγματα τα οποία μάζευε για χρόνια και αυτό μας συγκινεί ακόμη περισσότερο. 

Αυτή ακριβώς είναι και η σημασία του μουσείου, να βγάλουμε όλοι από το αρχείο μας τα πολύτιμα αντικείμενα που έχουμε, να αναδείξουμε ξανά την ιστορία του ΠΑΟΚ, να την δείξουμε στον κόσμο και να βοηθήσουμε να μάθουν όλοι με σωστό τρόπο την ιστορία της ομάδας μας».