Προτείνει ο Κύπριος Σεφ και ιδιοκτήτης του βραβευμένου Old Town Restaurant, Ευάγγελος Σωκράτους
Πάπια κονφί με σάλτσα μαυροδάφνης
Τεμαχίζουμε την πάπια σε τέσσερα κομμάτια στήθος και μπούτια, τα τρίβουμε καλά με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα μπολ για δυο ώρες, βάζουμε την πάπια σε ένα ταψί , καρυκεύουμε με πιπέρι δαφνόφυλλα, κεδρόμηλα (άρκευθος), ένα πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα και ένα ποτήρι μαυροδάφνη.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς για πέντε ώρες.
Όταν είναι έτοιμη, περνάμε τα υγρά από σουρωτήρι σε ένα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσουν τα υγρά, θα έχει ξεχωρίσει στο πάνω μέρος το λίπος και στο κάτω ο ζωμός, ξεχωρίζουμε προσεκτικά το λίπος που ήδη θα είναι σε στερεά μορφή και το κρατάμε για να τηγανίσουμε πατάτες που θα συνοδέψουν την πάπια.
Για τη σάλτσα μαυροδάφνης
Τον ζωμό θα τον ''δέσουμε'' με βούτυρο και λίγο αλεύρι για να έχουμε μια ωραία σως ώστε να περιχύσουμε την πάπια.
Για το τελικό σερβίρισμα
Τέλος, όταν είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα, ροδίζουμε την πάπια στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου είκοσι λεπτά και σερβίρουμε με τη σάλτσα μαυροδάφνη και τις πατάτες τηγανισμένες μέσα στο λίπος της.
Καλή χρόνια!!!
Van Chef
Κοstarazi24: Eυχαριστούμε τον Ευάγγελο για την συνταγή που μοιράστηκε και του ευχόμαστε από καρδιάς ένα χαρούμενο, γεμάτο υγεία και επιτυχίες 2020, για αυτόν και την οικογένειά του!