Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ο Γ. Κορεντσίδης στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κostarazi24 για τα Ραγκουτσάρια: ''Κρατώντας το παραδοσιακό έθιμο, παράλληλα όμως, κάνοντάς το τόσο δυνατό μέσα από προβολή, διαφήμιση.''

Ο Γ. Κορεντσίδης στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κostarazi24 για τα Ραγκουτσάρια: ''Κρατώντας το παραδοσιακό έθιμο, παράλληλα όμως κάνοντας το τόσο δυνατό μέσα από προβολή, διαφήμιση.''

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και μίλησε στην εορταστική ραδιοφωνική εκπομπή του Κοstarazi24 στον Κastoria FM Stereo 91,5, την παραμονή της πρωτοχρονιάς (31/12/19).

Ο κύριος Κορεντσίδης, εκτός από τις ευχές του για το νέο έτος, αναφέρθηκε στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου ''8 με 8'' και στα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν το Σαβ/κο πριν τα Θεοφάνια, βάζοντας έτσι, λίγο πιο νωρίς σε ρυθμούς Ραγκουτσαρίων τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στην πόλη για το τριήμερο. 

Ωστόσο, απάντησε και στην ερώτησή μας, για το εάν υπάρχει σκέψη για αλλαγή ημερομηνίας των Ραγκουτσαριών, ούτως ώστε να λαμβάνει χώρα πάντα Σαβ/κο, για να είναι πιο εύκολο για έναν επισκέπτη ή ακόμη και για του Καστοριανούς που ζουν και εργάζονται εκτός νομού, να  βρίσκονται στην πόλη και να συμμετάσχουν σ΄αυτό το μοναδικό έθιμο.

Ακούστε την απάντηση του δημάρχου στο παρακάτω απόσπασμα της εκπομπής: