Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Teachers4Europe - To πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο οποίο συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου. (Βίντεο)

Ποιοι είναι οι “Teachers4Europe” και ποιοι οι στόχοι τους.

«Η δημοκρατία βασίζεται σε θεσμούς και νόμους, αλλά ζει μέσα από τις ενέργειες, τις στάσεις και τη συμπεριφορά των πολιτών της. Ωστόσο, η δημοκρατική συνείδηση ​​πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΕΕ.

Ο δημοκρατικός πολιτισμός μπορεί και πρέπει να καλλιεργηθεί ως βασικός μοχλός για την ενδυνάμωση μιας σταθερής ευρωπαϊκής ταυτότητας. 

Για το λόγο αυτό, η γνώση, οι αξίες, οι στάσεις, οι ικανότητες, οι δεξιότητες και η κριτική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της δημοκρατίας είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των εθνικών δημοκρατιών μας και την ενίσχυση της Ένωσης μας.»

Αυτή είναι η βασική διακήρυξη ενός προγράμματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τίτλο «Erasmus+ ΚΑ3 2018 – 2021 “Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture» στο οποίο εμπλέκονται 5 δημοτικά σχολεία και 2 νηπιαγωγεία της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς: 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς,  το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, το Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου, το 1ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς και το Νηπιαγωγείο Κορησού.

Για τη συνέχεια της ανάρτησης επισκεφθείτε το fouit.gr στο link που ακολουθεί: https://fouit.gr/2020/02/19/oi-kastorianoi-teachers4europe-fotografies-vinteo/