Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Κωσταράζι - Αρνητική η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος... Στο περιφερειακό συμβούλιο τα φωτοβολταϊκά.

Συνεδρίασε την Τρίτη 25/8/2020, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε εκτενώς στην Επιτροπή ήταν η κατασκευή 7 Φ/Β πάρκων δυναμικότητας 14,992MWp έκαστο καλύπτοντας έκταση περίπου 3.600στρ. στο Τ.Κ. Κωσταραζίου του Δήμου Άργους Ορεστικού της Π.Ε. Καστοριάς.

Ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε, ύστερα από εισήγηση της Προέδρου, της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κας Καλλιόπης Κυριακίδου, να παραπεμφθούν τα θέματα των 7 Φ/Β πάρκων στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς λήψη απόφασης λόγω της σπουδαιότητάς τους για την Περιφέρεια.

Στην εισήγησή της, η κα Κυριακίδου δήλωσε:

«Τα συγκεκριμένα θέματα πραγματεύονται 7 Φ/Β πάρκα για τα οποία καλούμαστε να γνωμοδοτήσουμε για τις ΜΠΕ για λήψη άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας αυτών, δυναμικότητας 14,992MWp το καθένα, τα οποία προβλέπεται να αναπτυχθούν συγκεντρωμένα σε μια έκταση περίπου 3.600στρ. στην περιοχή του Κωσταραζίου Δήμου Άργους Ορεστικού Π.Ε. Καστοριάς.

Η συγκεκριμένη επένδυση, εάν την θεωρήσουμε στο σύνολό της, είναι της τάξης των 104,994 MWp. και καλύπτει την προαναφερθείσα τεράστια έκταση.

Δεδομένου ότι:

1.            Το συνολικό μέγεθος των Φ/Β πάρκων είναι μεγάλης κλίμακας.

2.            Η έκταση κατάληψης επίσης ιδιαίτερα σημαντική, για την οποία πρέπει να επισημάνουμε ότι αποτελεί εδώ και χρόνια βοσκότοπο με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε μια περιοχή με ένταση στην κτηνοτροφία.

Διαβάστε τη συνέχεια στη sentra.com.gr