Της Ελένης Β. Μπέλλου, Διατροφολόγου - Διαιτολόγου, BSc
Γιατί να εντάξετε τη βρόμη στη διατροφή σας!Συμβάλει στην ορθή λειτουργεία του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών ινών
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες της, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων όπως μαγγάνιο, σελήνιο, μαγνήσιο,
ψευδάργυρος φώσφορο, χαλκός, σίδηρος και βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και Ε.
Αποτρέπει την απότομη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης αμέσως μετά το γεύμα.
Ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού, το οποίο μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι περισσότεροι ώρα.
Η βρόμη ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται περισσότερο στο πρώτο γεύμα της ημέρας, δηλαδή το πρωινό. Παρακάτω προτείνω μια θρεπτική και νόστιμη συνταγή, όπως αυτή του ζεστού χυλού βρόμης.
Υλικά:
3 φλ. Γάλα
6 κ.σ βρόμη
1 κ.γ κακάο
1 κ.γ βούτυρο ξηρών καρπών: ταχίνι
1 κ.γ μέλι προαιρετικά
Φρούτα της αρεσκείας σας
Η ποσότητα των υλικών είναι ενδεικτική και ποικίλει ανάλογα με τις θερμιδικές ανάγκες του κάθε ατόμου.
Δείτε τον τρόπο παρασκευής του εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=TgFV1-KylL8