Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Oμόφωνο ''ΝΑΙ'' της επιτροπής περιβάλλοντος για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στο Νέο Κωσταράζι.

Ένα ''άγνωστο'', μέχρι πρότινος, θέμα αναδείχθηκε μέσα από την πρόσκληση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην συνεδρίαση της Πέμπτη 18/2/2021 ένα από τα θέματα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ημερήσιας διάταξης ήταν και  η Μ.Π.Ε. του έργου: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στον οικισμό Κωσταράζι του Δήμου Άργους Ορεστικού, με φορέα του έργου: ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ.

Αν και σχετική ενημέρωση, είτε από πλευράς δημοτικής αρχής, είτε τοπικού συμβουλίου Κωσταραζίου για την περιοχή που θα δημιουργηθεί και γενικά για την εγκατάσταση δεν έχει υπάρξει ακόμη, στην συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου η αρμόδια Επιτροπή ψήφισε ομόφωνα θετικά.

Μάλιστα, το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργεια, Υποδομών & Περιβάλλοντος κας Κυριακίδου, στο δελτίο τύπου για τις αποφάσεις της συνεδρίασης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

''Σε αντίθεση με τα παραπάνω θέματα, η ΜΠΕ εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στο Κωσταράζι Άργους Ορεστικού ψηφίστηκε ομόφωνα θετικά ως μια υποδομή η οποία εξ’ορισμού είναι προς την κατεύθυνση προστασίας του Περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας μάλιστα πρωτοπόρες διατάξεις φίλτρων.''