Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Κωσταράζι - Αλλαγές στις διαγραμμίσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης. (Φωτό)


Σε γραμμογράφηση και χρωματισμό του δαπέδου στο Κλειστό Γυμναστήριο Κωσταραζίου προχώρησαν συνεργεία του δήμου Άργους Ορεστικού. 

Η διορθωτική αυτή κίνηση οφείλεται στους νέους κανονισμούς όσων αφορά τις αποστάσεις των γραμμών από την ρακέτα π.χ του τρίποντο, κανονισμοί οι οποίοι έχουν αλλάξει εδώ και μια δεκαετία και  εφαρμόζονται από τον Οκτώβριο του 2010.

Mετά την διάλυση της ομάδας καλαθοσφαίρισης της Α. Ε. Ιών Δραγούμης το Κλειστό του Κωσταραζίου είχε περάσει στην εγκατάλειψη, πλην ελαχίστων φωτεινων εξαιρέσεων. 

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, εκτός απο τους μαθητές του δημοτικού σχολείου που το χρησιμοποιούν στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής αγωγής, το Κλειστό φιλοξενεί και Ακαδημία καλαθοσφαίρισης, όπως επίσης και κατά καιρούς ομάδες ποδοσφαίρου από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριας όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν για εξωτερικές προπονήσεις.

Αυτό το καθιστά το πλέον ενεργό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Κλειστά, τα οποία είχαν χτιστεί ταυτόχρονα  στα πλαίσια προγράμματος, όπως αυτό του Βογατσικού ή της Οινόης.