Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Κωσταράζι - 15 χρόνια από την κοίμηση του πατέρα Κωνσταντίνου Γεωργίου.

15 χρόνια συμπληρώνονται στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα της εορτής του Σταυρού, από την κοίμηση του πατέρα Κωνσταντίνου Γεωργίου.

Με καταγωγή από τη Λάγκα ο πατήρ Κωνσταντίνος Γεωργίου, γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1948 στο Άργος Ορεστικό. 

Γιος ιερέα εντάχθηκε από μικρή ηλικία στους κόλπους της ιεροσύνης και της εκκλησίας. Παντρεύτηκε την πρεσβυτέρα Όλγα Δούκα και απέκτησαν δύο παιδιά τον Λάζαρο και την Αναστασία-Ειρήνη.

Χειροτονήθηκε Διάκος 21 Μαΐου 1994 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Καλλιθέας, από τον Μητροπολίτη Καστοριάς Γρηγόριο Β’ και Ιερέας στις 14 Αυγούστου 1994 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου, ήταν εφημέριος στην εκκλησία του Αγίου Μηνά Μηλίτσας και τα τελευταία χρόνια στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου. 

Xωριό που αγάπησε, αφού εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια, καθώς ο πατέρας του πατήρ Λάζαρος ήταν ιερέας στο Νέο Κωσταράζι στις αρχές της δεκαετίας του 50 όταν και γινόταν η μετεγκατάσταση των κατοίκων στον νέο οικισμό.

Απέκτησε φιλίες με όλα τα παιδία της ηλικίας του, λάτρης του αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου καθώς από τα νεανικά του χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα του ΠΑΟΚ Κωσταραζίου, ήταν πάντα ενήμερος για τα αθλητικά τεκταινόμενα και γεγονότα. Αυτό τον έκανε ακόμη πιο προσιτό ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος εκοιμήθει στις 14 Σεπτεμβρίου 2007, ανήμερα της Υψώσεος του Τιμίου Σταυρού, έχοντας ιερουργήσει στην Θεία Λευτουργία της ημέρας.