Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

To Κωσταράζι μονίμως ''συμμετέχει'' στην ''Ώρα της Γης''... κύριοι του Δήμου Ορεστίδος.


Εκεί στο Δήμο Ορεστίδος ίσως να μην το ξέρετε...

Χθες 23 Μαρτίου ήταν η '''Ωρα της Γης''... Έτσι λοιπόν, τυχαία διαβάσαμε στην ιστoσελίδα alphafm.gr, την ανακοίνωση του Δήμου Ορεστίδος για την ενεργή του συμμετοχή στην παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ''Ώρα της Γης''.

Ο Δήμος καλούσε να συμμετάσχουν οι δημότες με την εξής ανακοίνωση: 

''... αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30 θα κλείσει συμβολικά και για μία ώρα, τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτήρια, προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία πρωτοβουλιών που ωφελούν πολλαπλασιαστικά το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.

Καλούνται όλοι οι δημότες να συμμετάσχουν ενεργά και να σβήσουν τα φώτα στο σπίτι τους, προωθώντας το μήνυμα για μια καλύτερη ζωή και έναν “υγιή” πλανήτη.''

Ναι καλά, αυτό περίμενε η Γη για να σωθεί... Τέλος πάντων, άλλο είναι το θέμα.

Μας καλεί ο Δήμος Ορεστίδος να κλείσουμε τα φώτα των σπιτιών και των δημοτικών κτηρίων... 
Μα στο Κωσταράζι τα φώτα των δημοτικών κτιρίων και αρκετών δρόμων, όπως στην είσοδο του Κωσταραζίου ερχόμενοι από το Άργος, είναι μονίμως κλειστά (δείτε ΕΔΩ παλαιότερη σχετική ανάρτηση).

Μάλλον αυτή είναι η νέα οικολογική πολιτική του Δήμου που προσπαθεί να καθιερώσει, τα φώτα να σβήνουν όχι μόνο για μία ώρα, αλλά  καθ' όλη τη διάρκεια του έτους... Αυτό να φανταστούμε θα γίνει και στην πόλη του Άργους...;