Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Συνταγή για... home made και διαιτητικό παγωτό.

Γιατί να
 φτιάξεις το δικό σου... home_made παγωτό;

Προτείνει η Ελένη Β. Μπέλλου, πτυχιούχος του Tμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας ΔΙΠΑΕ


Τα παγωτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι πλούσια σε θερμίδες, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, συστατικά που είναι καλό να αποφεύγουμε σε καθημερινή βάση καθώς έχουν συσχετιστεί με διάφορες ασθένειες.

Δημιούργησε ένα γλυκό σνακ χωρίς ζάχαρη, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα λιπαρά για τον οργανισμό και υπέροχη γεύση.








Συνταγή

• Χτυπάμε στο μπλέντερ δυο ώριμες μπανάνες (αφού πρώτα τις έχουμε ψύξει σε μια λαδόκολλα σε κομματάκια)

• Προσθέτουμε 2-3 κ.σ γάλα και 1 κ.γ μέλι

• Προαιρετικά προσθέτουμε 1 κ.γ βούτυρο ξηρών καρπών (ταχίνι / αμυγδαλοβούτυρο / φυστικοβούτυρο) και 1 κ.γ κακάο σκόνη.

E N J O Y