Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Μαρινάδες για το ψήσιμο της Τσικνοπέμπτης από τον Καστοριανό ιδιοκτήτη του Greekouzina B. Καραστέργιο.

Τσικνοπέμπτη αύριο και o Καστοριανός ιδιοκτήτης του ελληνικού ψητοπωλείου Greekouzina, στο Πρέστον της Αγγλίας, Βασίλης Καταστέργιος, προτείνει στους αναγνώστες του Κostarazi24, τέσσερις μαρινάδες χοιρινoύ... για ένα τέλειο ψήσιμο!




Μαρινάδα με κρασί και κόλιανδρο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Μαρινάδα με πορτοκάλι και μέλι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαρινάδα με μπύρα και κρεμμύδι

1 ποτήρι μπύρα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Μαρινάδα με ρίγανη και μαϊντανό

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τip: Αφήστε τις μπριζόλες για τουλάχιστον 6 ώρες μέσα στη μαρινάδα, ώστε να πάρουν τις μυρωδιές της και να μαλακώσει το κρέας (τα υλικά είναι για να μαρινάρουμε 3-4 μέτριες μπριζόλες).

Aπό το Πρέστον της Αγγλίας, καλή Τσικνοπέμπτη και καλή σας όρεξη!!!